Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, prosta i bardzo zdrowa sałatka. Możesz podać ją na drugie śniadanie lub zaserwować gościom podczas rodzinnego spotkania. Zrobisz ją w zaledwie kilka minut, jajko idealnie komponuje się z burakiem. Nie zapomnij przygotować miodowo-musztardowego dressingu, który świetnie podkreśli smak dania.
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 132
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1596
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 338
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 132
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1596
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 338
Składniki
Zacznij od obrania i ugotowania buraków, możesz także upiec je w piekarniku. W tym czasie ugotuj również jajka na twardo. Kiedy wszystko ostygnie buraki pokrój w cienkie plasterki, a jajka w ćwiartki.
Do dużego półmiska wsyp miks sałat, dodaj ugotowane plastry buraków, ćwiartki jajek, cebulę pokrojoną w piórka oraz pokruszony ser.
W miseczce zmieszaj oliwę, miód, musztardę, sok z cytryny oraz sól i pieprz. Polej całość dressingiem. Na suchej patelni podpraż posiekane orzechy, kiedy przestygną posyp nimi sałatkę.