Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, prosta i bardzo zdrowa sałatka. Możesz podać ją na drugie śniadanie lub zaserwować gościom podczas rodzinnego spotkania. Zrobisz ją w zaledwie kilka minut, jajko idealnie komponuje się z burakiem. Nie zapomnij przygotować miodowo-musztardowego dressingu, który świetnie podkreśli smak dania.
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 60
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 8
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 243
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4071
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 60
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 8
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 243
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4071
Składniki
Zacznij od obrania i ugotowania buraków, możesz także upiec je w piekarniku. W tym czasie ugotuj również jajka na twardo. Kiedy wszystko ostygnie buraki pokrój w cienkie plasterki, a jajka w ćwiartki.
Do dużego półmiska wsyp miks sałat, dodaj ugotowane plastry buraków, ćwiartki jajek, cebulę pokrojoną w piórka oraz pokruszony ser.
W miseczce zmieszaj oliwę, miód, musztardę, sok z cytryny oraz sól i pieprz. Polej całość dressingiem. Na suchej patelni podpraż posiekane orzechy, kiedy przestygną posyp nimi sałatkę.