Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony burak, wędzony kurczak, jajko, migdały i pikantny sos z brzoskwinią i srirachą.
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2519
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1899
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1652
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1587
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2519
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1899
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1652
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1587
Składniki
O tym jak pieczemy buraka pisałam w poprzednim przepisie: https://smaker.pl/przepisy-salatki/przepis-salatka-z-burakiem-gruszka-i-feta,186125,sprytnachochla.html Jajka gotujemy na twardo lub półmiękko - w zależności od upodobań. Ja wkładałam jajka do zimnej wody i od momentu wrzenia gotowałam 7 minut. Na talerzach układamy roszponkę, plasterki pieczonego buraka, połówki pomidorów, plasterki wędzonej piersi kurczaka i połówki jajek. Posypujemy płatkami migdałowymi. Składniki sosu dokładnie mieszamy. Sałatkę polewamy sosem przed podaniem.