Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony burak, wędzony kurczak, jajko, migdały i pikantny sos z brzoskwinią i srirachą.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4814
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13073
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5763
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7347
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4814
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13073
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5763
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7347
Składniki
O tym jak pieczemy buraka pisałam w poprzednim przepisie: https://smaker.pl/przepisy-salatki/przepis-salatka-z-burakiem-gruszka-i-feta,186125,sprytnachochla.html Jajka gotujemy na twardo lub półmiękko - w zależności od upodobań. Ja wkładałam jajka do zimnej wody i od momentu wrzenia gotowałam 7 minut. Na talerzach układamy roszponkę, plasterki pieczonego buraka, połówki pomidorów, plasterki wędzonej piersi kurczaka i połówki jajek. Posypujemy płatkami migdałowymi. Składniki sosu dokładnie mieszamy. Sałatkę polewamy sosem przed podaniem.