Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki to ciągle niedoceniane warzywa w naszej kuchni. Choć są bardzo zdrowe, pomagają leczyć anemię, a ich smak świetnie łamie inne, wybieramy je dosyć rzadko. Kojarzymy je niemal wyłącznie w formie tartej - jak buraczki zasmażane do obiadów albo jako nieodłączny składnik barszczu czerwonego, który ostatecznie zjadamy wyłącznie w formie wywaru. Z buraków da się jednak wyczarować wyjątkową sałatkę, która zachwyci was swoją głębią smaku. To tani i pyszny sposób na urozmaicenie swojego jadłospisu, który poruszy nawet największego smakosza.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 118
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 158
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 262
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 118
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 158
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 262
Składniki
Buraka i ser pokroić w kostkę, pestki dyni uprażyć na suchej patelni, przygotować sos – oliwę wymieszać z miodem, posiekaną miętą i pieprzem.
Na talerzu ułożyć rukolę, na niej położyć pokrojonego buraka i fetę, całość polać sosem miodowo-miętowym i posypać pestkami dyni.
Podawać z grzankami zaraz po przygotowaniu.