Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita sałatka z perłowym kuskusem, pieczonym burakiem, gruszką i serem. Świetne połączenie słodkich, ostrych i słonych smaków. Sałatka idealne na lekką kolację lub pudełkowe śniadanie.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 61
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 178
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 328
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 563
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 61
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 178
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 328
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 563
Składniki
W przepisie użyłam upieczonego już buraka - piekłam go przy okazji pieczenia ciasta ;). Jeśli przygotowujecie go specjalnie do sałatki to w zamkniętym naczyniu żaroodpornym pieczemy w 200 stopniach przez godzinę i zostawiamy w piekarniku do wystygnięcia. Po ostudzeniu obieramy i kroimy w kostkę. Kuskus perłowy wrzucamy do wrzątku i gotujemy 8-10 minut. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Gruszkę i ser kroimy w kostkę. Składniki na sos łączymy. Mieszamy kaszę, buraka, gruszkę i sos. Doprawiamy pieprzem i posypujemy pokrojonym serem. Sałatka najlepsza jest po schłodzeniu.