Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita sałatka z perłowym kuskusem, pieczonym burakiem, gruszką i serem. Świetne połączenie słodkich, ostrych i słonych smaków. Sałatka idealne na lekką kolację lub pudełkowe śniadanie.
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3736
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41390
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 239
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3736
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41390
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 239
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
W przepisie użyłam upieczonego już buraka - piekłam go przy okazji pieczenia ciasta ;). Jeśli przygotowujecie go specjalnie do sałatki to w zamkniętym naczyniu żaroodpornym pieczemy w 200 stopniach przez godzinę i zostawiamy w piekarniku do wystygnięcia. Po ostudzeniu obieramy i kroimy w kostkę. Kuskus perłowy wrzucamy do wrzątku i gotujemy 8-10 minut. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Gruszkę i ser kroimy w kostkę. Składniki na sos łączymy. Mieszamy kaszę, buraka, gruszkę i sos. Doprawiamy pieprzem i posypujemy pokrojonym serem. Sałatka najlepsza jest po schłodzeniu.