Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na śliwki w pełni. Więc proponuję ciekawe połączenie z serem kozim i słodkimi pieczonymi buraczkami.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 381
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 381
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Sos : ocet wymieszałem z cukrem i powoli, ciągle mieszając, dodawałem olej i oliwę. Doprawiłem solą i pieprzem. Szpinak umyłem i osuszyłem. Obrałem cebulę i pokroiłem w plasterki. Śliwki umyłem, wypestkowałem i również pokroiłem w plasterki. Buraki starannie umyłem, odciąłem ogonki i zapakowałem w folię aluminiową. Ułożyłem na blaszce i zapiekałem godzinę i 45 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 stopni C. Co jakiś czas odwracałem. Po rozwinięciu z folii, ostudziłem je, następnie obrałem i pokroiłem w plasterki, polałem połową sosu i wymieszałem. Resztą sosu polałem śliwki i cebulę. Salaterkę wyłożyłem liśćmi szpinaku, na nich ułożyłem buraczki i śliwki z krążkami cebuli. Całość posypałem pokruszonym kozim serem.