Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki czerwone to nie tylko barszczyk. Można z nich przyrządzić wiele smacznych posiłków, przekąsek czy dodatków do potraw. Czerwone buraki i twaróg to duet niezawodny, otrzymamy pyszną, prostą do przygotowania, sałatkę.
idealna dla miłośników pasztecików drobiowych
Odsłon: 1163
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 4234
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 52
Kurczak pod pierzynką to kolejny mój pomysł na pyszny i prosty obiad. Sos pom...
Odsłon: 7489
idealna dla miłośników pasztecików drobiowych
Odsłon: 1163
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 4234
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 52
Kurczak pod pierzynką to kolejny mój pomysł na pyszny i prosty obiad. Sos pom...
Odsłon: 7489
Składniki
Buraki wyszorować, owinąć w folię aluminiową i piec 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 200stopni. Następnie wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Orzechy posiekać, uprażyć na suchej patelni. Twaróg pokruszyć i połączyć z mieszanką sałat oraz posiekaną natką pietruszki.
W occie balsamicznym rozpuścić szczyptę soli, dodać miód, rozmaryn, parę kropli sosu tabasco oraz pieprz. Wlać 3 łyżki oliwy i mieszać, aż powstanie aksamitna emulsja.
Powstałym sosem polać sałatkę i posypać orzechami.