Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki czerwone to nie tylko barszczyk. Można z nich przyrządzić wiele smacznych posiłków, przekąsek czy dodatków do potraw. Czerwone buraki i twaróg to duet niezawodny, otrzymamy pyszną, prostą do przygotowania, sałatkę.
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 435
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2249
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38660
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1353
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 435
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2249
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38660
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1353
Składniki
Buraki wyszorować, owinąć w folię aluminiową i piec 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 200stopni. Następnie wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Orzechy posiekać, uprażyć na suchej patelni. Twaróg pokruszyć i połączyć z mieszanką sałat oraz posiekaną natką pietruszki.
W occie balsamicznym rozpuścić szczyptę soli, dodać miód, rozmaryn, parę kropli sosu tabasco oraz pieprz. Wlać 3 łyżki oliwy i mieszać, aż powstanie aksamitna emulsja.
Powstałym sosem polać sałatkę i posypać orzechami.