Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki czerwone to nie tylko barszczyk. Można z nich przyrządzić wiele smacznych posiłków, przekąsek czy dodatków do potraw. Czerwone buraki i twaróg to duet niezawodny, otrzymamy pyszną, prostą do przygotowania, sałatkę.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11826
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 104
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8450
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155289
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1149
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11826
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 104
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8450
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155289
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1149
Składniki
Buraki wyszorować, owinąć w folię aluminiową i piec 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 200stopni. Następnie wystudzić, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Orzechy posiekać, uprażyć na suchej patelni. Twaróg pokruszyć i połączyć z mieszanką sałat oraz posiekaną natką pietruszki.
W occie balsamicznym rozpuścić szczyptę soli, dodać miód, rozmaryn, parę kropli sosu tabasco oraz pieprz. Wlać 3 łyżki oliwy i mieszać, aż powstanie aksamitna emulsja.
Powstałym sosem polać sałatkę i posypać orzechami.