Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość nietypowe połączenie smaków - buraki i pomarańcze, ale bardzo udane, warto spróbować.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2794
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101954
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6336
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2794
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101954
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6336
Składniki
Każdego buraka owinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez godzinę. Można je upiec przy okazji pieczenia innego dania i przechowywać w lodówce do 2 tygodni. Studzone buraki obrać i pokroić na mandolinie w cieniutkie plasterki.
Pomarańcze obrać i podzielić na cząstki, każdą obierając z błonek. Cebulę posiekać, zalać sokiem z limonki/cytryny i odstawić na kilka minut.Natkę posiekać. Składniki sosu zmieszać. Składniki sałatki za wyjątkiem sałaty zmieszać z sosem. Sałatę wyłożyć na talerz a na nią wymieszane składniki z sosem.