Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość nietypowe połączenie smaków - buraki i pomarańcze, ale bardzo udane, warto spróbować.
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 18
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 65
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 18
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 65
Składniki
Każdego buraka owinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez godzinę. Można je upiec przy okazji pieczenia innego dania i przechowywać w lodówce do 2 tygodni. Studzone buraki obrać i pokroić na mandolinie w cieniutkie plasterki.
Pomarańcze obrać i podzielić na cząstki, każdą obierając z błonek. Cebulę posiekać, zalać sokiem z limonki/cytryny i odstawić na kilka minut.Natkę posiekać. Składniki sosu zmieszać. Składniki sałatki za wyjątkiem sałaty zmieszać z sosem. Sałatę wyłożyć na talerz a na nią wymieszane składniki z sosem.