Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość nietypowe połączenie smaków - buraki i pomarańcze, ale bardzo udane, warto spróbować.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 738
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5408
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9227
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 125
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 92
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 738
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5408
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9227
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 125
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 92
Składniki
Każdego buraka owinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez godzinę. Można je upiec przy okazji pieczenia innego dania i przechowywać w lodówce do 2 tygodni. Studzone buraki obrać i pokroić na mandolinie w cieniutkie plasterki.
Pomarańcze obrać i podzielić na cząstki, każdą obierając z błonek. Cebulę posiekać, zalać sokiem z limonki/cytryny i odstawić na kilka minut.Natkę posiekać. Składniki sosu zmieszać. Składniki sałatki za wyjątkiem sałaty zmieszać z sosem. Sałatę wyłożyć na talerz a na nią wymieszane składniki z sosem.