Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość nietypowe połączenie smaków - buraki i pomarańcze, ale bardzo udane, warto spróbować.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 820
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8193
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13060
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 395
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 133
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2253
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 820
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8193
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13060
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 395
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 133
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2253
Składniki
Każdego buraka owinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez godzinę. Można je upiec przy okazji pieczenia innego dania i przechowywać w lodówce do 2 tygodni. Studzone buraki obrać i pokroić na mandolinie w cieniutkie plasterki.
Pomarańcze obrać i podzielić na cząstki, każdą obierając z błonek. Cebulę posiekać, zalać sokiem z limonki/cytryny i odstawić na kilka minut.Natkę posiekać. Składniki sosu zmieszać. Składniki sałatki za wyjątkiem sałaty zmieszać z sosem. Sałatę wyłożyć na talerz a na nią wymieszane składniki z sosem.