Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowana w przygotowaniu sałatka, której smak dopełnia znakomity włoski ser burrata. Jest on wytwarzany z mozzarelli i śmietany, przez co z zewnątrz ma twardą skorupkę, a po rozkrojeniu wypływa z niego tzw. stracciatella (śmietanka z kawałkami mozzarelli). Sałatka jest na tyle sycąca, że z powodzeniem może zastąpić posiłek.
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1145
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1327
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 606
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1145
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1327
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 606
Składniki
Mix sałat przepłucz na sitku i osusz. Przełóż do dużej miski.
Pomidorki umyj, osusz i podziel na ćwiartki. Ogórka obierz, przekrój na pół, a następnie na plasterki. Kukurydzę odsącz z zalewy.
Do mixu sałat wrzuć wszystkie warzywa i delikatnie wymieszaj.
Przygotuj sos. Oliwę i ocet balsamiczny wlej do małego słoika. Dodaj przyprawy, zakręć i porządnie wstrząśnij, aby wszystkie składniki się ze sobą wymieszały.
Sałatkę polej sosem tuż przed podaniem i ostrożniej wymieszaj. Na samy wierzchu ułóż odsączony z zalewy ser buratta.