Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowana w przygotowaniu sałatka, której smak dopełnia znakomity włoski ser burrata. Jest on wytwarzany z mozzarelli i śmietany, przez co z zewnątrz ma twardą skorupkę, a po rozkrojeniu wypływa z niego tzw. stracciatella (śmietanka z kawałkami mozzarelli). Sałatka jest na tyle sycąca, że z powodzeniem może zastąpić posiłek.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3928
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415215
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2503
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3928
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415215
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2503
Składniki
Mix sałat przepłucz na sitku i osusz. Przełóż do dużej miski.
Pomidorki umyj, osusz i podziel na ćwiartki. Ogórka obierz, przekrój na pół, a następnie na plasterki. Kukurydzę odsącz z zalewy.
Do mixu sałat wrzuć wszystkie warzywa i delikatnie wymieszaj.
Przygotuj sos. Oliwę i ocet balsamiczny wlej do małego słoika. Dodaj przyprawy, zakręć i porządnie wstrząśnij, aby wszystkie składniki się ze sobą wymieszały.
Sałatkę polej sosem tuż przed podaniem i ostrożniej wymieszaj. Na samy wierzchu ułóż odsączony z zalewy ser buratta.