Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka, która sprawdzi się jako pyszna i zdrowa kolacja. Świeże warzywa, słodkie kaki, aromatyczna dojrzewająca szynka i delikatna kremowa burrata - idealne połączenie smaków.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231933
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231933
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Składniki
Sałatę kroimy lub rwiemy, pomidory kroimy w na ósemki, paprykę i ogórka w plasterki, suszone pomidory w paseczki. Kaki obieramy i kroimy w półplasterki. Kilka kawałków zostawiamy do dekoracji, a resztę dodajemy do warzyw. Warzywa mieszamy z olejem z suszonych pomidorów, doprawiamy solą i pieprzem. Układamy w dużej misie. Dekorujemy pozostawionymi plasterkami kaki i rulonami z plasterków szynki dojrzewającej. Na górze układamy burratę i całość polewamy sosem balsamicznym. Sałatkę podajemy na co najmniej 10-15 minut po wyciągnięciu z lodówki.