Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest dobra.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju rzepakowego. Dodać pokrojony w cieniutkie plasterki czosnek. Następnie pokrojoną w piórka cebulę. Smażyć na bardzo małym ogniu i mieszać. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i dodać na patelnię. Dodać pomidory i dusić kilka minut. Paprykę oczyścić, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paseczki. Dodać na patelnię. I teraz, jeśli ktoś lubi bardziej miękką paprykę, to trzeba dłużej dusić. Moja była duszona krótko. Następnie dodać fasolę, którą trzeba wcześniej przelać zimną wodą na sicie. Dodać - kolendrę, chili, paprykę mieloną, czosnek, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Na koniec jeszcze drobno pokrojoną natkę pietruszki. Sałatkę podawać ciepłą. Po wystudzeniu też super smakuje. Smacznego.