Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest dobra.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 67
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 415
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40498
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 67
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 415
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40498
Składniki
Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju rzepakowego. Dodać pokrojony w cieniutkie plasterki czosnek. Następnie pokrojoną w piórka cebulę. Smażyć na bardzo małym ogniu i mieszać. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i dodać na patelnię. Dodać pomidory i dusić kilka minut. Paprykę oczyścić, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paseczki. Dodać na patelnię. I teraz, jeśli ktoś lubi bardziej miękką paprykę, to trzeba dłużej dusić. Moja była duszona krótko. Następnie dodać fasolę, którą trzeba wcześniej przelać zimną wodą na sicie. Dodać - kolendrę, chili, paprykę mieloną, czosnek, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Na koniec jeszcze drobno pokrojoną natkę pietruszki. Sałatkę podawać ciepłą. Po wystudzeniu też super smakuje. Smacznego.