Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tuńczyk w odmienionej postaci :)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7568
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2602
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7568
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2602
Składniki
Tuńczyka osączamy. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, wrzucamy tuńczyka i smażymy około 10 minut mieszając, aż będzie chrupiący i nabierze ciemnobrązowego koloru. Sałatę myjemy, kroimy w paski. Paprykę i seler kroimy w kostkę, dymkę w krążki. Tuńczyka mieszamy z warzywami. Sos: mieszamy wszystkie składniki, przyprawiamy solą i pieprzem. Sosem polewamy sałatkę. Podajemy zaraz po przygotowaniu.