Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tuńczyk w odmienionej postaci :)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 171
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 171
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Składniki
Tuńczyka osączamy. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, wrzucamy tuńczyka i smażymy około 10 minut mieszając, aż będzie chrupiący i nabierze ciemnobrązowego koloru. Sałatę myjemy, kroimy w paski. Paprykę i seler kroimy w kostkę, dymkę w krążki. Tuńczyka mieszamy z warzywami. Sos: mieszamy wszystkie składniki, przyprawiamy solą i pieprzem. Sosem polewamy sałatkę. Podajemy zaraz po przygotowaniu.