Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 8109
Dodano: 28.06.2011
Odsłon: 65782
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Tuńczyka osączamy. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, wrzucamy tuńczyka i smażymy około 10 minut mieszając, aż będzie chrupiący i nabierze ciemnobrązowego koloru. Sałatę myjemy, kroimy w paski. Paprykę i seler kroimy w kostkę, dymkę w krążki. Tuńczyka mieszamy z warzywami. Sos: mieszamy wszystkie składniki, przyprawiamy solą i pieprzem. Sosem polewamy sałatkę. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

annnusia87 28 marca 2012Zgłoś do usunięcia
W takiej postaci tuńczyka jeszcze nie jadłam ale wygląda smakowicie - napewno wypróbuje :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Femme 31 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Przepis sprawdzony - Sałatka doskonała :-)Szczerze Polecam nawet tym , którzy tak jak ja , nie przepadają za tuńczykiem :-)
0 Kto głosował? | Odpowiedz

katarzyna13535 05 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
wyglada baardzo smakowicie:)) ja natomiast polecam sos :2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyzeczki musztardy, 2 łyzki miodu i 1 łyżka soku z cytryny - równie pyszne :))0 Kto głosował? | Odpowiedz

tolerancja 29 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Piękne zdjęcie ...sałatka wyglada bardzo kusząco - do ulubionych'''''0 Kto głosował? | Odpowiedz