Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i pyszna sałatka, idealna do grilla lub drugiego dania, zamiast np. ziemniaków.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8713
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 615
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8713
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 615
Składniki
Kuskus perłowy ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ja do gotującej się wody zamiast soli dodałam kostkę rosołową warzywną. Kuskus można zastąpić bulgurem.
W czasie, gdy kasza się gotuje, poszatkuj niezbyt drobno szalotki, cukinię pokrój w kostkę, mniej więcej 1cm x 1 cm.
Cukinię i cebulkę podsmaż na oleju, aż zaczną się lekko rumienić.
Na patelnię wrzuć poszatkowany grubo szpinak. Przemieszaj. Kiedy zmięknie, dodaj przeciśnięty czosnek. Dopraw solą i pieprzem. Dorzuć odcedzoną kaszę, wymieszaj. Chwilkę podsmaż i pozostaw do wystygnięcia.
Sałatkę przełóż na półmisek. Na wierzch daj pokruszoną fetę. Całość możesz posypać poszatkowanymi liśćmi szpinaku. Gotowe.