Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon wiosenno-letni to czas, gdy chętnie spotykamy się ze znajomymi przy grillu. Idealnym daniem na tę okazję może okazać się nasza sałatka z cukinii na ciepło.
Nieco odmieniony przepis na klasyczne naleśniki. Dzięki ubiciu białek na szty...
Odsłon: 694
Szybka i smaczna
Odsłon: 2745
Szybka i smaczna sałatka
Odsłon: 327
Dość lekki Tort na bazie maślanki, przełożony galaretką z białego wina i owoc...
Odsłon: 586
Nieco odmieniony przepis na klasyczne naleśniki. Dzięki ubiciu białek na szty...
Odsłon: 694
Szybka i smaczna
Odsłon: 2745
Szybka i smaczna sałatka
Odsłon: 327
Dość lekki Tort na bazie maślanki, przełożony galaretką z białego wina i owoc...
Odsłon: 586
Składniki
Cukinię umyj i pokrój na cienkie plasterki. Możesz do tego użyć obieraczki. Wymieszaj z oliwą i drobno posiekanym czosnkiem. Plasterki wykładaj na rozgrzaną patelnię grillową lub grill elektryczny. W międzyczasie posiekaj na drobno orzechy włoskie.
Jogurt wymieszaj z solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Zgrillowaną cukinię wyłóż na płaskim talerzu, a następnie polej jogurtem. Na wierzch wysyp suszone pomidory i posiekane orzechy. Na koniec sałatkę udekoruj gałązkami koperku.