Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon wiosenno-letni to czas, gdy chętnie spotykamy się ze znajomymi przy grillu. Idealnym daniem na tę okazję może okazać się nasza sałatka z cukinii na ciepło.
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 1698
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35039
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy...
Odsłon: 162
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 84
Kresowe łężnie to kotlety ziemniaczane z farszem z kapusty kiszonej. To danie...
Odsłon: 5114
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 1698
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35039
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy...
Odsłon: 162
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 84
Kresowe łężnie to kotlety ziemniaczane z farszem z kapusty kiszonej. To danie...
Odsłon: 5114
Składniki
Cukinię umyj i pokrój na cienkie plasterki. Możesz do tego użyć obieraczki. Wymieszaj z oliwą i drobno posiekanym czosnkiem. Plasterki wykładaj na rozgrzaną patelnię grillową lub grill elektryczny. W międzyczasie posiekaj na drobno orzechy włoskie.
Jogurt wymieszaj z solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Zgrillowaną cukinię wyłóż na płaskim talerzu, a następnie polej jogurtem. Na wierzch wysyp suszone pomidory i posiekane orzechy. Na koniec sałatkę udekoruj gałązkami koperku.