Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon wiosenno-letni to czas, gdy chętnie spotykamy się ze znajomymi przy grillu. Idealnym daniem na tę okazję może okazać się nasza sałatka z cukinii na ciepło.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1119
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1119
Składniki
Cukinię umyj i pokrój na cienkie plasterki. Możesz do tego użyć obieraczki. Wymieszaj z oliwą i drobno posiekanym czosnkiem. Plasterki wykładaj na rozgrzaną patelnię grillową lub grill elektryczny. W międzyczasie posiekaj na drobno orzechy włoskie.
Jogurt wymieszaj z solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Zgrillowaną cukinię wyłóż na płaskim talerzu, a następnie polej jogurtem. Na wierzch wysyp suszone pomidory i posiekane orzechy. Na koniec sałatkę udekoruj gałązkami koperku.