Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon wiosenno-letni to czas, gdy chętnie spotykamy się ze znajomymi przy grillu. Idealnym daniem na tę okazję może okazać się nasza sałatka z cukinii na ciepło.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 135
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31308
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 135
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31308
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Składniki
Cukinię umyj i pokrój na cienkie plasterki. Możesz do tego użyć obieraczki. Wymieszaj z oliwą i drobno posiekanym czosnkiem. Plasterki wykładaj na rozgrzaną patelnię grillową lub grill elektryczny. W międzyczasie posiekaj na drobno orzechy włoskie.
Jogurt wymieszaj z solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Zgrillowaną cukinię wyłóż na płaskim talerzu, a następnie polej jogurtem. Na wierzch wysyp suszone pomidory i posiekane orzechy. Na koniec sałatkę udekoruj gałązkami koperku.