Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek oliwy anyżowo-cytrynowej podkreśla smak.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Składniki
Z cykorii wyciąłem gorzki głąb, a kolbę pokroiłem w plasterki. Liście sałat porwałem na mniejsze kawałki. Selera po obraniu starłem na tarce o dużych oczkach. Skropiłem sokiem z cytryny, aby nie ściemniał. Obrałem cebulę i posiekałem ją. Boczniaki opłukałem, osuszyłem, przekroiłem wzdłuż, podsmażyłem na oliwie. Wszystkie składniki połączyłem, doprawiłem solą i pieprzem. Polałem oliwą anyżowo-cytrynową.