Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czaszki z mozzarelli to bardzo prosty patent na halloweenową imprezę. Taka sałatka na pewno zachwyci wszystkich gości!
Foremka czaszki
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5365
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 848
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5365
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 848
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Kulki mozzarelli układamy na ręczniku papierowym, przykrywamy drugim ręcznikiem i lekko dociskamy, aby pozbyć się nadmiaru wody. Następnie wkładamy je do foremek w kształcie czaszek. Podgrzewamy w piekarniku przez 5-6 minut. Mozzarella powinna zmięknąć, ale się nie rozpłynąć. Jeśli ser nie jest miękki wkładamy jeszcze na minutę. Ciepłą mozzarellę delikatnie dociskamy łyżeczką do formy. Studzimy 10 minut w lodówce i teraz mozzarelle bez problemu wyjdą z foremki.
Sałatę kroimy w paski, pomidora w cząstki, paprykę i ogórka w pasterki. Dodajemy oliwki i krojone suszone pomidory. Składniki na sos dokładnie mieszamy i łączymy z sałatką. Na talerzach układamy porcje sałatki, a na niej czaszki z mozzarelli.