Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czaszki z mozzarelli to bardzo prosty patent na halloweenową imprezę. Taka sałatka na pewno zachwyci wszystkich gości!
Foremka czaszki
Przepis dnia
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 2955
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 290
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 160
Przepis dnia
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 2955
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 290
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 160
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Kulki mozzarelli układamy na ręczniku papierowym, przykrywamy drugim ręcznikiem i lekko dociskamy, aby pozbyć się nadmiaru wody. Następnie wkładamy je do foremek w kształcie czaszek. Podgrzewamy w piekarniku przez 5-6 minut. Mozzarella powinna zmięknąć, ale się nie rozpłynąć. Jeśli ser nie jest miękki wkładamy jeszcze na minutę. Ciepłą mozzarellę delikatnie dociskamy łyżeczką do formy. Studzimy 10 minut w lodówce i teraz mozzarelle bez problemu wyjdą z foremki.
Sałatę kroimy w paski, pomidora w cząstki, paprykę i ogórka w pasterki. Dodajemy oliwki i krojone suszone pomidory. Składniki na sos dokładnie mieszamy i łączymy z sałatką. Na talerzach układamy porcje sałatki, a na niej czaszki z mozzarelli.