Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z czerwoną fasolą jest niezwykle popularna, prosta i szybka, a jednocześnie sycąca. Sos z dodatkiem kurkumy jest lekko pikantny i scala ze sobą wszystkie składniki. Danie jest idealne jako samodzielna kolacja czy szybki lunch do pracy. Sprawdzi się również jako przystawka imprezowa czy ciekawa propozycja dla całej rodziny i wszystkich znajomych podczas ważnych wydarzeń.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 232
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4531
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12275
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6960
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 232
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4531
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12275
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6960
Składniki
Fasolę i kukurydzę odsącz z zalewy, a fasolę przepłucz pod wodą na sitku.
Kurczaka poszarp za pomocą dwóch widelców, a ogórki pokrój w drobną kostkę. Cebulę drobno posiekaj, tak samo jak koperek.
Wszystkie składniki przenieś do miski i wstępnie wymieszaj.
Przygotuj dressing, mieszając ze sobą wszystkie składniki na jednolitą masę. Wlej sos do sałatki i całość delikatnie wymieszaj, aż wszystko będzie dobrze pokryta dressingiem.
Sałatkę z czerwoną fasolą wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, by smaki się połączyły i przegryzły.
Danie podawaj w misce, po udekorowaniu siekaną natką pietruszki. Resztki przechowuj w lodówce i zużyj w ciągu 2-3 dni.