Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek warzywny do obiadu.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 850
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4476
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1079
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 478
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3314
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 850
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4476
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1079
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 478
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3314
Składniki
Kapustę poszatkować, gotować do miękkości, w lekko osolonej wodzie. Wystudzić. Pora umyć, przekroić wzdłuż i pokroić w półtalarki. Warzywa wymieszać w misce, dodać ocet (2- 3 łyżki) oraz olej (1- 2 łyżki), przemieszać. Jabłka obrać i zetrzć na tarce prosto do miski z sałatką. W trakcie tarcia jabłek, dobrze jest co chwilę przemieszać utartą ich część z sałatką, wtedy jabłka nie ściemnieją.
Sałatkę doprawić wg potrzeby. Powinna mieć lekko winny smak.