Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek warzywny do obiadu.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3551
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1431
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1074
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 195
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3551
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1431
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1074
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 195
Składniki
Kapustę poszatkować, gotować do miękkości, w lekko osolonej wodzie. Wystudzić. Pora umyć, przekroić wzdłuż i pokroić w półtalarki. Warzywa wymieszać w misce, dodać ocet (2- 3 łyżki) oraz olej (1- 2 łyżki), przemieszać. Jabłka obrać i zetrzć na tarce prosto do miski z sałatką. W trakcie tarcia jabłek, dobrze jest co chwilę przemieszać utartą ich część z sałatką, wtedy jabłka nie ściemnieją.
Sałatkę doprawić wg potrzeby. Powinna mieć lekko winny smak.