Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek warzywny do obiadu.
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52201
Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na pyszny sernik, przygotowany na spodz...
Odsłon: 16083
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 184
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52201
Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na pyszny sernik, przygotowany na spodz...
Odsłon: 16083
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 184
Składniki
Kapustę poszatkować, gotować do miękkości, w lekko osolonej wodzie. Wystudzić. Pora umyć, przekroić wzdłuż i pokroić w półtalarki. Warzywa wymieszać w misce, dodać ocet (2- 3 łyżki) oraz olej (1- 2 łyżki), przemieszać. Jabłka obrać i zetrzć na tarce prosto do miski z sałatką. W trakcie tarcia jabłek, dobrze jest co chwilę przemieszać utartą ich część z sałatką, wtedy jabłka nie ściemnieją.
Sałatkę doprawić wg potrzeby. Powinna mieć lekko winny smak.