Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest dobra propozycja na lunch do pracy. Można dodać wędzone tofu żeby była jeszcze bardziej sycąca. Sama w sobie jest soczysta i chrupiąca, ale jeśli lubicie sałatki polane sosem to proponuję sos francuski albo inny wymyślony na bazie octu balsamicznego.
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 7863
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 198
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 7863
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 198
Składniki
Kapustę szatkujemy w cienkie paski. Wkładamy do miski, solimy i w trakcie przygotowań kolejnych składników co parę minut ugniatamy. Kapusta puści sok, ale pozostanie chrupka, nie polecam zalewania gorącą wodą :)
Okrę myjemy i kroimy wzdłuż na dwie części. Posypujemy solą i papryką chili. Smażymy na rumiano z obu stron na odrobinie oleju.
Brukselkę obieramy z brzydkich wierzchnich liści, kroimy na 3-4 części ( w zależności od wielkości). Posypujemy solą i również smażymy na rumiano. Okrę i brukselkę wykładamy na ręcznik papierowy i studzimy.
Bób gotujemy, obieramy. Jeżeli jest sezon i mamy młody bób, który ma cienką skórkę, to warto jeść go z łupiną bo w niej jest najwięcej witamin :)
Całość mieszamy posypujemy czarny sezamem i jeżeli lubicie wybranym sosem. Smacznego! Jeżeli dodajecie tofu to równiej je podsmażcie :)