Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z czerwonych buraczków

Sałatka z czerwonych buraczków

Autor:

Przepisów i artykułów: 2563 Ocena: 19432

Dodano:

Odsłon: 1668

Smak i aromat na świątecznym stole.

Składniki

  • Burak ćwikłowy 5 szt.
  • Żurawina ½ szklanki
  • Seler naciowy 2 łodygi
  • Pomarańcza 2 szt.
  • Ocet czerwony 1 łyżka
  • Oliwa 4 łyżki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Cukier do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka z czerwonych buraczków

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Żurawinę zalać wrzątkiem i odstawić. W międzyczasie upiec w piekarniku buraki w temperaturze 180 stopni przez 45 minut. Następnie ostudzić, obrać, pokroić w plastry. Pomarańcze i seler pokroić w paski. Ocet wymieszać z przyprawami, plasterki buraczków ułożyć na talerzu, skropić przyprawionym octem, obłożyć pomarańczami i selerem, posypać odcedzoną żurawiną i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń