Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle zdrowa sałatka. Bomba witaminowa, która smakuje. Sprawdza się jako dodatek do ryb oraz wszelkiego rodzaju mięs.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1110
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1101
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13081
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1110
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1101
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13081
Składniki
Wszystkie warzywa umyć i osuszyć. Czosnek pokroić na paski ok 2 cm. Następnie pokroić pomidory, rzodkiewkę oraz paprykę. Jeżeli robicie kilka porcji proponuję ułożyć warzywa w pojedynczych małej wielkości salaterkach. Na suchej patelni uprażyć ziarna słonecznika - ok 1 minutę i posypać warzywa ułożone w miseczkach.
Sos: Sok z połowy cytryny wymieszać z dwiema łyżkami soku pomarańczowego i przełożyć do słoika. Następnie dodać sól, pieprz, syrop z mniszka lekarskiego, oliwę oraz zioła prowansalskie. Wszystkie składniki mieszać przez około 1 minutę, wstrząsając.
Sałatkę polać przygotowanym sosem. Na jedna porcję powinno przypadać 2 łyżki stołowe sosu. Nadmiar przechowywać w lodówce, nie dłużej niż 3 dni. Smacznego!