Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle zdrowa sałatka. Bomba witaminowa, która smakuje. Sprawdza się jako dodatek do ryb oraz wszelkiego rodzaju mięs.
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18430
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7037
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30586
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29323
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18430
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7037
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30586
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29323
Składniki
Wszystkie warzywa umyć i osuszyć. Czosnek pokroić na paski ok 2 cm. Następnie pokroić pomidory, rzodkiewkę oraz paprykę. Jeżeli robicie kilka porcji proponuję ułożyć warzywa w pojedynczych małej wielkości salaterkach. Na suchej patelni uprażyć ziarna słonecznika - ok 1 minutę i posypać warzywa ułożone w miseczkach.
Sos: Sok z połowy cytryny wymieszać z dwiema łyżkami soku pomarańczowego i przełożyć do słoika. Następnie dodać sól, pieprz, syrop z mniszka lekarskiego, oliwę oraz zioła prowansalskie. Wszystkie składniki mieszać przez około 1 minutę, wstrząsając.
Sałatkę polać przygotowanym sosem. Na jedna porcję powinno przypadać 2 łyżki stołowe sosu. Nadmiar przechowywać w lodówce, nie dłużej niż 3 dni. Smacznego!