Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na sałatkę pełną smaków i aromatów. Składniki otula dip kminkowo - czosnkowy, a wyczuwalna nutka słodyczy rodzynek nadaje jej wyrazistości. Całość komponuje się bardzo oryginalnie i niezwykle smacznie :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5538
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1024
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12030
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5132
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1455
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5538
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1024
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12030
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5132
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1455
Składniki
Na początku przygotowujemy dip kminkowo - czosnkowy: Do miseczki dodajemy jogurt naturalny, majonez, ocet jabłkowy, kminek, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec całość dosładzamy cukrem brązowym, solimy i doprawiamy świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Ogórki konserwowe, rzodkiewki, ser cheddar kroimy w drobną kostkę, a kabanosy w malutkie krążki. Pokrojone składniki przekładamy do miski i dodajemy odsączoną czerwoną fasolę, rodzynki i wcześniej przygotowany dip. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe! Życzę smacznego! :)