Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka ze zdrową komosą ryżową i jeszcze zdrowszym jarmużem :)
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4154
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 58
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4154
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 58
Składniki
Dynię obrać ze skórki, wyjąć pestki i pokroić na 1,5 cm kawałki. Piekarnik nagrzać na 180 stopni. Do miski przełożyć pokrojoną w kostkę dynię, dodać 1 łyżkę oleju kokosowego, tymianek, szczyptę soli i pieprzu i dokładnie wymieszać. Przełożyć dynię na blachę i piec około 30 minut aż dynia zmięknie i lekko się podpiecze. Ważne, aby dynia nie była zbyt miękka ponieważ w sałatce mocno się „rozciapie”. Do naczynia z grubym dnem lub wysokiej patelni włożyć 1 łyżkę oleju kokosowego, dodać posiekany imbir, kurkumę i kolendrę, podsmażyć króciutko około 3-4 minuty, dodać komosę ryżową dodać pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę i zalać wodą. Zagotować i zmniejszyć ogień. Nakryć pokrywką i gotować około 15-20 minut. Na 10 minut przed końcem gotowania dodać posiekany drobno jarmuż i dokładnie wymieszać. Doprawić sola i pieprzem. Upieczoną dynię wyjąć z piekarnika, dodać do komosy ryżowej i delikatnie wymieszać. Można dodać mozzarellę i żurawinę lub jakieś inne dodatki np.pestki dyni czy słonecznika. SMACZNEGO!!!