Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z dzikiego ryżu

Sałatka z dzikiego ryżu

Autor:

Przepisów i artykułów: 725 Ocena: 48466

Dodano:

Odsłon: 3065

Mieszanka dzikiego ryżu i warzyw.

Składniki

  • ugotowany dziki ryż 1 torebeczka 100 g
  • ugotowana zielona fasolka 200 g
  • pokrojony seler naciowy 1/2 szt
  • ząbek czosnku
  • 4 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 3 łyżki groszku konserwowego
  • pół ogórka zielonego
  • 2 pomidory
  • łyżka oliwy z oliwek, sok z połowy cytryny, sól, pieprz
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W misce wymieszać przestudzoną fasolkę, zimny dziki ryż, seler naciowy, groszek konserwowy i kukurydzę. Dodać pokrojonego na kawałki ogórka i pomidory (krojone w duże kawałki). Sałatkę doprawić czosnkiem rozdrobnionym w drobną kosteczkę, solą i pieprzem. Wlać oliwę z oliwek i sok z cytryny. Jeszcze raz wszystko razem wymieszać.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 12 stycznia 2014 mmm, bardzo ciekawa sałatka, przepis zapisuję niezwłocznie :) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń