Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz przepisu na wysokobiałkowy posiłek, który wykonasz w 15 minut, ta sałatka z fasolą i tuńczykiem jest dla ciebie idealna. W każdej kuchennej szafce z pewnością znajdziesz kilka produktów w puszkach oraz olej i ocet. Po połączeniu tych składników z garścią świeżego szpinaku twoje danie nabierze koloru i świeżości. Teraz wystarczy podać i cieszyć się wspaniałym smakiem.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3644
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34202
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1497
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113640
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3644
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34202
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1497
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113640
Składniki
Otwórz puszki z fasolą, kukurydzą i tuńczykiem, po czym wyłóż wszystkie składniki na sito i odłóż do odsączenia. Szpinak dokładnie umyj, by pozbyć się piasku, lekko wyciśnij i odstaw do osuszenia. Następnie przełóż wszystkie produkty do miski.
W miseczce połącz olej, ocet, musztardę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Możesz doprawić solą i czarnym pieprzem. Energicznie wymieszaj sos widelcem, aby uzyskać klarowną konsystencję. Polej sosem sałatkę i wymieszaj.
Potrawę podawaj zaraz po wykonaniu lub po wcześniejszym schłodzeniu w lodówce. Sałatka z fasolą i tuńczykiem może stanowić samodzielny posiłek, ale jeśli masz ochotę, podaj ją z kromkami świeżego pieczywem.