Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz przepisu na wysokobiałkowy posiłek, który wykonasz w 15 minut, ta sałatka z fasolą i tuńczykiem jest dla ciebie idealna. W każdej kuchennej szafce z pewnością znajdziesz kilka produktów w puszkach oraz olej i ocet. Po połączeniu tych składników z garścią świeżego szpinaku twoje danie nabierze koloru i świeżości. Teraz wystarczy podać i cieszyć się wspaniałym smakiem.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 61
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 596
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2018
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4012
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 61
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 596
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2018
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4012
Składniki
Otwórz puszki z fasolą, kukurydzą i tuńczykiem, po czym wyłóż wszystkie składniki na sito i odłóż do odsączenia. Szpinak dokładnie umyj, by pozbyć się piasku, lekko wyciśnij i odstaw do osuszenia. Następnie przełóż wszystkie produkty do miski.
W miseczce połącz olej, ocet, musztardę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Możesz doprawić solą i czarnym pieprzem. Energicznie wymieszaj sos widelcem, aby uzyskać klarowną konsystencję. Polej sosem sałatkę i wymieszaj.
Potrawę podawaj zaraz po wykonaniu lub po wcześniejszym schłodzeniu w lodówce. Sałatka z fasolą i tuńczykiem może stanowić samodzielny posiłek, ale jeśli masz ochotę, podaj ją z kromkami świeżego pieczywem.