Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i smaczna sałatka na imprezę, na grilla lub po prostu na kolację. Kilka warzyw i pyszny sos.
Wielkopiątkowe specjały.
Odsłon: 2244
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 31
Wielkopiątkowe specjały.
Odsłon: 2244
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 31
Składniki
Fasolę przekładamy na sito, płuczemy pod bieżącą wodą i osączamy. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy i obieramy. Kroimy w kostkę wielkości fasoli. Tak samo kroimy ogórki i seler naciowy. Ogórki obieramy ze skórki. Cebulę i paprykę kroimy w nieco drobniejszą kostkę. Wszystkie warzywa przekładamy do miski.
Do szklanki dajemy wszystkie składniki sosu, mieszamy i wlewamy do miski z warzywami. Łączymy delikatnie całość. Odstawiamy sałatkę do lodówki na 1/2 godziny. Sałatka z czerwonej fasoli, ziemniaków i selera gotowa!