Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z fasolką i ziemniakami (najlepiej młodymi) doskonale smakuje latem. Może być idealnym drugim śniadaniem albo dodatkiem do dań mięsnych. Przyda się też jako sałatka do grilla.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1671
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1463
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1463
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1655
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1671
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1463
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1463
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1655
Składniki
Ziemniaki wraz z fasolką ugotuj w osolonej wodzie. Pamiętaj jednak o tym, aby nie rozgotować warzyw, wtedy będą zbyt miękkie w sałatce. Odstaw do ostudzenia na około pół godziny. Po tym czasie ziemniaki pokrój na średniej wielkości kostkę. Wrzuć do dużej miski. Przełóż też fasolkę.
Pomidory pokrój w ósemki i również dodaj do miski. Czerwoną cebulę posiekaj w piórka. Przełóż do pozostałych składników. Posyp całość suszoną natką pietruszki do smaku.
Sałatkę najlepiej przełóż do lodówki na minimum pół godziny, aby się schłodziła przed serwowaniem.
Oliwę wymieszaj z musztardą i sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Zalej sałatkę bezpośrednio przed podaniem.