Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z fasolką i ziemniakami (najlepiej młodymi) doskonale smakuje latem. Może być idealnym drugim śniadaniem albo dodatkiem do dań mięsnych. Przyda się też jako sałatka do grilla.
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6663
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4579
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327064
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6663
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4579
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327064
Składniki
Ziemniaki wraz z fasolką ugotuj w osolonej wodzie. Pamiętaj jednak o tym, aby nie rozgotować warzyw, wtedy będą zbyt miękkie w sałatce. Odstaw do ostudzenia na około pół godziny. Po tym czasie ziemniaki pokrój na średniej wielkości kostkę. Wrzuć do dużej miski. Przełóż też fasolkę.
Pomidory pokrój w ósemki i również dodaj do miski. Czerwoną cebulę posiekaj w piórka. Przełóż do pozostałych składników. Posyp całość suszoną natką pietruszki do smaku.
Sałatkę najlepiej przełóż do lodówki na minimum pół godziny, aby się schłodziła przed serwowaniem.
Oliwę wymieszaj z musztardą i sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Zalej sałatkę bezpośrednio przed podaniem.