Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z fasolką i ziemniakami (najlepiej młodymi) doskonale smakuje latem. Może być idealnym drugim śniadaniem albo dodatkiem do dań mięsnych. Przyda się też jako sałatka do grilla.
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 702
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 94
Ciasto Haneczka jest wykwintne jak napoleonka. Wygląda na pracochłonne, ale j...
Odsłon: 6946
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17903
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 702
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 94
Ciasto Haneczka jest wykwintne jak napoleonka. Wygląda na pracochłonne, ale j...
Odsłon: 6946
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17903
Składniki
Ziemniaki wraz z fasolką ugotuj w osolonej wodzie. Pamiętaj jednak o tym, aby nie rozgotować warzyw, wtedy będą zbyt miękkie w sałatce. Odstaw do ostudzenia na około pół godziny. Po tym czasie ziemniaki pokrój na średniej wielkości kostkę. Wrzuć do dużej miski. Przełóż też fasolkę.
Pomidory pokrój w ósemki i również dodaj do miski. Czerwoną cebulę posiekaj w piórka. Przełóż do pozostałych składników. Posyp całość suszoną natką pietruszki do smaku.
Sałatkę najlepiej przełóż do lodówki na minimum pół godziny, aby się schłodziła przed serwowaniem.
Oliwę wymieszaj z musztardą i sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Zalej sałatkę bezpośrednio przed podaniem.