Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z fasolką i ziemniakami (najlepiej młodymi) doskonale smakuje latem. Może być idealnym drugim śniadaniem albo dodatkiem do dań mięsnych. Przyda się też jako sałatka do grilla.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 508
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 287
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1481
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 508
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 287
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1481
Składniki
Ziemniaki wraz z fasolką ugotuj w osolonej wodzie. Pamiętaj jednak o tym, aby nie rozgotować warzyw, wtedy będą zbyt miękkie w sałatce. Odstaw do ostudzenia na około pół godziny. Po tym czasie ziemniaki pokrój na średniej wielkości kostkę. Wrzuć do dużej miski. Przełóż też fasolkę.
Pomidory pokrój w ósemki i również dodaj do miski. Czerwoną cebulę posiekaj w piórka. Przełóż do pozostałych składników. Posyp całość suszoną natką pietruszki do smaku.
Sałatkę najlepiej przełóż do lodówki na minimum pół godziny, aby się schłodziła przed serwowaniem.
Oliwę wymieszaj z musztardą i sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Zalej sałatkę bezpośrednio przed podaniem.