Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z warzyw z dodatkiem czerwonej fasolki i jajek jest pyszna. Najbardziej smakuje podana z wędliną i pieczywem.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 139
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1841
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14541
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19602
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 139
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1841
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14541
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19602
Składniki
Fasolkę namoczyć na 2-3 godziny, następnie zmienić wodę na świeżą, dodać odrobinę soli i ugotować, osączyć, ostudzić. Cebulę obrać i drobno posiekać. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na kratce. Obraną marchewkę i pietruszkę ugotować (w rosole) lub w wodzie, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Kiszone ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, wsypać osączoną kukurydzę, połączyć z majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać szczypiorkiem.