Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z warzyw z dodatkiem czerwonej fasolki i jajek jest pyszna. Najbardziej smakuje podana z wędliną i pieczywem.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 27
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2272
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 163
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 27
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2272
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 163
Składniki
Fasolkę namoczyć na 2-3 godziny, następnie zmienić wodę na świeżą, dodać odrobinę soli i ugotować, osączyć, ostudzić. Cebulę obrać i drobno posiekać. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na kratce. Obraną marchewkę i pietruszkę ugotować (w rosole) lub w wodzie, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Kiszone ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, wsypać osączoną kukurydzę, połączyć z majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać szczypiorkiem.