Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z warzyw z dodatkiem czerwonej fasolki i jajek jest pyszna. Najbardziej smakuje podana z wędliną i pieczywem.
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 85
Kawowa panna cotta to elegancki deser, który fantastycznie łączy w sobie krem...
Odsłon: 43
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 235
Przepyszne smarowidło do pieczywa, z awokado, serka wiejskiego i zielonych ol...
Odsłon: 55
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 14
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 85
Kawowa panna cotta to elegancki deser, który fantastycznie łączy w sobie krem...
Odsłon: 43
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 235
Przepyszne smarowidło do pieczywa, z awokado, serka wiejskiego i zielonych ol...
Odsłon: 55
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 14
Składniki
Fasolkę namoczyć na 2-3 godziny, następnie zmienić wodę na świeżą, dodać odrobinę soli i ugotować, osączyć, ostudzić. Cebulę obrać i drobno posiekać. Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na kratce. Obraną marchewkę i pietruszkę ugotować (w rosole) lub w wodzie, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Kiszone ogórki pokroić w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, wsypać osączoną kukurydzę, połączyć z majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać szczypiorkiem.