Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i lekka sałatka, którą można zrobić błyskawicznie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Obcinamy obie końcówki z fasolek. Oczyszczone fasolki przekładamy go garnka z wrzącą, osoloną wodą i gotujemy do momentu, aż będą al dente. Odcedzamy i studzimy.
Pomidory kroimy w półksiężyce, rzodkiewki w plasterki.
Ser feta kroimy w drobną kosteczkę.
Na fasoli układamy pokrojone pomidory i rzodkiewki. Na wierzchu układamy ser feta.
W miseczce mieszamy olej, oliwę, sok z cytryny. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy i polewamy sałatkę tuż przed podaniem.
Smacznego :)