Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka idealna na koniec lata, w trzech kolorach: żółtym, białym i zielonym, pachnąca świeżym koperkiem, polana wyrazistym sosem na bazie octu winnego i tegorocznego aromatycznego miodu. Wyrazistości i charakteru dodaje jej czosnek i świeżo kiszone ogórki.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 34
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2496
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 34
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2496
Składniki
Olej wymieszać z octem i miodem na gesty, kremowy sos, dodać posiekany i roztarty z niewielką ilością soli czosnek, wymieszać.
Fasolkę ugotować w wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru, odcedzić, pokroić na małe kawałki.
Ugotowane ziemniaki i ogórki pokroić w plasterki, cebulę w piórka
Ugotowane ziemniaki i ogórki pokroić w plasterki, cebulę w piórka. Ułożyć w salaterce ziemniaki, na nie cebulę, następnie ogórki, posolić i oprószyć pieprzem, skropić częścią sosu. Ułożyć warstwę fasoli, skropić sosem, posolić i posypać obficie koperkiem. 4 jajka posiekać ułożyć na zieleninie, polać majonezem i znowu posypać koperkiem.
Udekorować sałatkę cząstkami pozostałych jajek. Odstawić sałatkę przed podaniem na 2-3 godziny do lodówki. Podawać z dodatkiem pieczywa.