Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jest smakowita sama w sobie, jak i będzie bardzo dobrym dodatkiem do posiłku, obiadu lub kolacji.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 24167
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 4419
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 375
Przepis dnia
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 3303
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 5574
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 24167
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 4419
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 375
Przepis dnia
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 3303
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 5574
Składniki
Miks sałat przełożyć do miski. Pomidora pokroić na mniejsze kawałki, ogórka pokroić w pół plasterki i ułożyć na sałacie (nie odbierałam ogórka, ale jeśli ktoś woli to oczywiście może obrać). Oliwki odsączyć z zalewy i przełożyć do reszty składników (dodałam oliwki nadziewane pastą paprykową, ale można wykorzystać swoje ulubione). Na wierzch wszystkich warzyw przełożyłam fetę (tym razem miałam fetę już w pokrojonych kosteczkach, ale często korzystam z tej w kawałku krojąc ją, krusząc na sałatkę). W kubeczku zmieszałam olej z wodą, koperkiem (miałam mrożony, można podmienić na świeży lub suszony), granulowanym czosnkiem i szczyptą pieprzu. Polałam sałatkę zrobionym "sosikiem". Najlepiej wymieszać przed jedzeniem. Nie dodawałam już soli, feta zapewnia odpowiednie dosolenie.