Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jest smakowita sama w sobie, jak i będzie bardzo dobrym dodatkiem do posiłku, obiadu lub kolacji.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5862
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5862
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Składniki
Miks sałat przełożyć do miski. Pomidora pokroić na mniejsze kawałki, ogórka pokroić w pół plasterki i ułożyć na sałacie (nie odbierałam ogórka, ale jeśli ktoś woli to oczywiście może obrać). Oliwki odsączyć z zalewy i przełożyć do reszty składników (dodałam oliwki nadziewane pastą paprykową, ale można wykorzystać swoje ulubione). Na wierzch wszystkich warzyw przełożyłam fetę (tym razem miałam fetę już w pokrojonych kosteczkach, ale często korzystam z tej w kawałku krojąc ją, krusząc na sałatkę). W kubeczku zmieszałam olej z wodą, koperkiem (miałam mrożony, można podmienić na świeży lub suszony), granulowanym czosnkiem i szczyptą pieprzu. Polałam sałatkę zrobionym "sosikiem". Najlepiej wymieszać przed jedzeniem. Nie dodawałam już soli, feta zapewnia odpowiednie dosolenie.