Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowa feta, słodko-kwaśna żurawina i chrupiące orzechy nerkowca na liściach sałaty, polane kremem balsamicznym i oliwą - idealna propozycja na śniadanie, lunch czy jako sałatka do ryb lub mięsa.
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15341
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 248
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 719
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15341
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 248
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 719
Składniki
Liście sałaty umyj i wysusz. Następnie porwij je na kawałki i umieść w misce.
Fetę pokrusz palcami na kawałki i dodaj do sałaty.
Do sałatki dodaj żurawinę. Solone orzechy nerkowca połam na mniejsze kawałki zgodnie z upodobaniem i również dodaj je do miski.
Na koniec polej sałatkę łyżeczką oliwy i dwoma łyżeczkami kremu balsamicznego.