Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z gotowanych buraków z prażoną cebulą będzie doskonałym dodatkiem do obiadu. Gotowane buraczki z prażoną na maśle klarowanym cebulką i sokiem z cytryny idealnie do siebie pasują. Nam bardzo posmakowała, jest bardzo smaczna a do tego zdrowa, polecam!
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6349
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6349
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Buraki umyć, zalać wodą, dodać ocet i gotować do miękkości 40-60 minut w zależności od wielkości. Buraki powinny być całe przykryte wodą. Dodanie octu spowoduje, że buraki zachowają swój kolor. Miękkie buraki wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać masło klarowane, wrzucić cebulę i zrumienić na złoty kolor. Następnie cebulę dodać do buraczków i wymieszać. Na koniec wycisnąć jeszcze sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem według uznania i wszystko jeszcze raz dokładnie wymieszać. Smacznego!