Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z gotowanych buraków z prażoną cebulą będzie doskonałym dodatkiem do obiadu. Gotowane buraczki z prażoną na maśle klarowanym cebulką i sokiem z cytryny idealnie do siebie pasują. Nam bardzo posmakowała, jest bardzo smaczna a do tego zdrowa, polecam!
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 129
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 58
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 94
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 134
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 166
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 129
Składniki
Buraki umyć, zalać wodą, dodać ocet i gotować do miękkości 40-60 minut w zależności od wielkości. Buraki powinny być całe przykryte wodą. Dodanie octu spowoduje, że buraki zachowają swój kolor. Miękkie buraki wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać masło klarowane, wrzucić cebulę i zrumienić na złoty kolor. Następnie cebulę dodać do buraczków i wymieszać. Na koniec wycisnąć jeszcze sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem według uznania i wszystko jeszcze raz dokładnie wymieszać. Smacznego!