Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z gotowanych buraków z prażoną cebulą będzie doskonałym dodatkiem do obiadu. Gotowane buraczki z prażoną na maśle klarowanym cebulką i sokiem z cytryny idealnie do siebie pasują. Nam bardzo posmakowała, jest bardzo smaczna a do tego zdrowa, polecam!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9569
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4433
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 199
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20858
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9569
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4433
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 199
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20858
Składniki
Buraki umyć, zalać wodą, dodać ocet i gotować do miękkości 40-60 minut w zależności od wielkości. Buraki powinny być całe przykryte wodą. Dodanie octu spowoduje, że buraki zachowają swój kolor. Miękkie buraki wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać masło klarowane, wrzucić cebulę i zrumienić na złoty kolor. Następnie cebulę dodać do buraczków i wymieszać. Na koniec wycisnąć jeszcze sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem według uznania i wszystko jeszcze raz dokładnie wymieszać. Smacznego!