Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez mięsna, smaczna, lekka sałatka nadająca się na różnego rodzaju okazje o łagodnym smaku.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 173
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 173
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Ryż makaronowy gotujemy w osolonej wodzie (100g na 1 litr wody) do konsystencji al dente.
Następnie odcedzamy i przelewamy 1 łyżką oleju rzepakowego i odstawiamy do wystygnięcia.
W międzyczasie kroimy w małą kostkę ogórek bez gniazda nasiennego, czerwoną paprykę i koperek. Wszystko razem mieszamy dodając majonez i przyprawy. Odstawiamy do wyrównania smaku. Gotowe.