Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeży, czerwony pomidor, chrupiąca sałata, czerwona cebula i łuskany słonecznik stanowią doborowe towarzystwo dla grillowanej cukinii. Sałatka idealna do dań z grilla bądź jako dodatek do obiadu.
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 4564
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 3088
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 669
Szybkie danie na obiad lub kolację
Odsłon: 151
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 4564
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 3088
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 669
Szybkie danie na obiad lub kolację
Odsłon: 151
Składniki
Na rozgrzanym ruszcie lub patelni grillowej opiec plastry cukinii, po 1 minucie z każdej strony. Przełożyć na talerz, doprawić solą i pieprzem. Na grillu na aluminiowej tacce lub na patelni grillowej opiec pokrojone w grube pióra cebule. Przewracać je co chwila, aby się nie przypaliły. Pomidory pokroić w większą kostkę. Sałatę umyć, osuszyć, rozdrobnić. Składniki sałatki wymieszać w misce, dodać posiekaną natkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, skropić sokiem z cytryny i oliwą. Doprawić solą i pieprzem, posypać słonecznikiem, wymieszać delikatnie.