Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeży, czerwony pomidor, chrupiąca sałata, czerwona cebula i łuskany słonecznik stanowią doborowe towarzystwo dla grillowanej cukinii. Sałatka idealna do dań z grilla bądź jako dodatek do obiadu.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1467
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1374
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 266
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1467
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1374
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 266
Składniki
Na rozgrzanym ruszcie lub patelni grillowej opiec plastry cukinii, po 1 minucie z każdej strony. Przełożyć na talerz, doprawić solą i pieprzem. Na grillu na aluminiowej tacce lub na patelni grillowej opiec pokrojone w grube pióra cebule. Przewracać je co chwila, aby się nie przypaliły. Pomidory pokroić w większą kostkę. Sałatę umyć, osuszyć, rozdrobnić. Składniki sałatki wymieszać w misce, dodać posiekaną natkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, skropić sokiem z cytryny i oliwą. Doprawić solą i pieprzem, posypać słonecznikiem, wymieszać delikatnie.