Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeży, czerwony pomidor, chrupiąca sałata, czerwona cebula i łuskany słonecznik stanowią doborowe towarzystwo dla grillowanej cukinii. Sałatka idealna do dań z grilla bądź jako dodatek do obiadu.
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7746
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2933
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1118
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1165
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7746
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2933
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1118
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1165
Składniki
Na rozgrzanym ruszcie lub patelni grillowej opiec plastry cukinii, po 1 minucie z każdej strony. Przełożyć na talerz, doprawić solą i pieprzem. Na grillu na aluminiowej tacce lub na patelni grillowej opiec pokrojone w grube pióra cebule. Przewracać je co chwila, aby się nie przypaliły. Pomidory pokroić w większą kostkę. Sałatę umyć, osuszyć, rozdrobnić. Składniki sałatki wymieszać w misce, dodać posiekaną natkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, skropić sokiem z cytryny i oliwą. Doprawić solą i pieprzem, posypać słonecznikiem, wymieszać delikatnie.