Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeży, czerwony pomidor, chrupiąca sałata, czerwona cebula i łuskany słonecznik stanowią doborowe towarzystwo dla grillowanej cukinii. Sałatka idealna do dań z grilla bądź jako dodatek do obiadu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12946
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1470
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14226
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5885
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12946
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1470
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14226
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5885
Składniki
Na rozgrzanym ruszcie lub patelni grillowej opiec plastry cukinii, po 1 minucie z każdej strony. Przełożyć na talerz, doprawić solą i pieprzem. Na grillu na aluminiowej tacce lub na patelni grillowej opiec pokrojone w grube pióra cebule. Przewracać je co chwila, aby się nie przypaliły. Pomidory pokroić w większą kostkę. Sałatę umyć, osuszyć, rozdrobnić. Składniki sałatki wymieszać w misce, dodać posiekaną natkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, skropić sokiem z cytryny i oliwą. Doprawić solą i pieprzem, posypać słonecznikiem, wymieszać delikatnie.