Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystkie produkty są z mojego małego ogródeczka , nawet tegoroczna bazylia już ususzona, polecam.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4134
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11324
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6497
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5478
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13517
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5289
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4134
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11324
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6497
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5478
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13517
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5289
Składniki
1. Umytą cukinię osuszamy i kroimy w ok. 1 cm plasterki. Plasterki rozkładamy na desce i posypujemy z obu stron przyprawą do bigosu. Główkę czosnku kroimy na pół. Główki czosnku i plasterki cukini kładziemy na rozgrzaną patelnię grillową. Cukinię grillujemy po kilka minut z każdej strony. Zgrillowaną przekładamy na deskę do przestudzenia, potem kroimy na cztery części. Czosnek możemy grillować nieco dłużej. Opłukane pomidory kroimy na osiem części, posypujemy bazylią i odrobiną soli . Pigwowce oszyszczamy z pestek i ścieramy na średnich oczkach tarki. W salaterce mieszamy cukinię, pomidory , ząbki czosnku, doprawiamy solą, bazylią , dodajemy starty pigwowiec i wszystko mieszamy. Podajemy z oliwkowymi babeczkami . Smacznego.