Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystkie produkty są z mojego małego ogródeczka , nawet tegoroczna bazylia już ususzona, polecam.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 688
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 388
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 107
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 68
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 42
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 688
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 388
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 107
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 68
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 42
Składniki
1. Umytą cukinię osuszamy i kroimy w ok. 1 cm plasterki. Plasterki rozkładamy na desce i posypujemy z obu stron przyprawą do bigosu. Główkę czosnku kroimy na pół. Główki czosnku i plasterki cukini kładziemy na rozgrzaną patelnię grillową. Cukinię grillujemy po kilka minut z każdej strony. Zgrillowaną przekładamy na deskę do przestudzenia, potem kroimy na cztery części. Czosnek możemy grillować nieco dłużej. Opłukane pomidory kroimy na osiem części, posypujemy bazylią i odrobiną soli . Pigwowce oszyszczamy z pestek i ścieramy na średnich oczkach tarki. W salaterce mieszamy cukinię, pomidory , ząbki czosnku, doprawiamy solą, bazylią , dodajemy starty pigwowiec i wszystko mieszamy. Podajemy z oliwkowymi babeczkami . Smacznego.