Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z grillowaną cukinią i czosnkiem z dodatkiem pigwowca

Sałatka z grillowaną cukinią i czosnkiem z dodatkiem pigwowca

Autor:

Przepisów i artykułów: 746 Ocena: 14488

Dodano:

Odsłon: 9803

Wszystkie produkty są z mojego małego ogródeczka , nawet tegoroczna bazylia już ususzona, polecam.

Składniki

  • cukinia 500 g
  • główka czosnku
  • 2-3 pomidory
  • 2 pigwowce
  • bazylia suszona
  • Sól
  • przyprawa do bigosu
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka z grillowaną cukinią i czosnkiem z dodatkiem pigwowca

Przygotowanie

  1. 1.
    Umytą cukinię osuszamy i kroimy w ok. 1 cm plasterki. Plasterki rozkładamy na desce i posypujemy z obu stron przyprawą do bigosu. Główkę czosnku kroimy na pół. Główki czosnku i plasterki cukini kładziemy na rozgrzaną patelnię grillową. Cukinię grillujemy po kilka minut z każdej strony. Zgrillowaną przekładamy na deskę do przestudzenia, potem kroimy na cztery części. Czosnek możemy grillować nieco dłużej. Opłukane pomidory kroimy na osiem części, posypujemy bazylią i odrobiną soli . Pigwowce oszyszczamy z pestek i ścieramy na średnich oczkach tarki. W salaterce mieszamy cukinię, pomidory , ząbki czosnku, doprawiamy solą, bazylią , dodajemy starty pigwowiec i wszystko mieszamy. Podajemy z oliwkowymi babeczkami . Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń