Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystkie produkty są z mojego małego ogródeczka , nawet tegoroczna bazylia już ususzona, polecam.
Śledzie zawierają kwasy omega 3, są bogatym źródłem witaminy A, D i E, która...
Odsłon: 282
Brukselka smażona w sosie sojowym, lekko karmelizowana, to danie o intensywny...
Odsłon: 3861
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 6253
Śledzie zawierają kwasy omega 3, są bogatym źródłem witaminy A, D i E, która...
Odsłon: 282
Brukselka smażona w sosie sojowym, lekko karmelizowana, to danie o intensywny...
Odsłon: 3861
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 6253
Składniki
1. Umytą cukinię osuszamy i kroimy w ok. 1 cm plasterki. Plasterki rozkładamy na desce i posypujemy z obu stron przyprawą do bigosu. Główkę czosnku kroimy na pół. Główki czosnku i plasterki cukini kładziemy na rozgrzaną patelnię grillową. Cukinię grillujemy po kilka minut z każdej strony. Zgrillowaną przekładamy na deskę do przestudzenia, potem kroimy na cztery części. Czosnek możemy grillować nieco dłużej. Opłukane pomidory kroimy na osiem części, posypujemy bazylią i odrobiną soli . Pigwowce oszyszczamy z pestek i ścieramy na średnich oczkach tarki. W salaterce mieszamy cukinię, pomidory , ząbki czosnku, doprawiamy solą, bazylią , dodajemy starty pigwowiec i wszystko mieszamy. Podajemy z oliwkowymi babeczkami . Smacznego.