Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Owoce z serami to zawsze zgrany duet :) Jeśli dorzucimy do tego orzechy mamy już tercet doskonały :D Ta sałatka to niebo w gębie! Cudowna soczysta, słodka gruszka w połączeniu z wyrazistym w smaku, słonym oscypkiem i aromatycznymi prażonymi orzechami, a to wszystko skąpane w cudownym dressingu.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3800
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414538
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2329
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3800
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414538
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2329
Składniki
Orzechy uprażyć na suchej patelni, wystudzić. Gruszki pokroić na ok. 5 mm plastry, usunąć gniazda nasienne i ogonek. Patelnię grillową wysmarować za pomocą pędzelka 1 łyżeczką oleju. Gruszki i oscypki grillować z obu stron do miękkości i zarumienienia. Przełożyć na deskę i lekko przestudzić. Oscypka pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w cienkie plasterki. Grana padano zetrzeć na płatki. Składniki dressingu połączyć. Na talerzu ułożyć roszponkę, plastry gruszki, oscypka, cebulę i orzechy. Dodać grana padano i bazylię. Polać dressingiem.