Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędna sałatka z grillowanymi szparagami i serem burrata. Świetna na grilla, kolację czy posiłek do pracy :) Będzie pysznie, kolorowo, zdrowo i pożywnie :)
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1122
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1259
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 459
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1122
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1259
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 459
Składniki
Pestki dyni uprażyć na suchej patelni. Szparagi pozbawić zdrewniałych końcówek. Nasmarować je oliwą za pomocą pędzelka i ułożyć na mocno rozgrzanej patelni grillowej. Grillować około 4-5 minut, do czasu, aż szparagi lekko zmiękną i nabiorą złotego koloru. Przełożyć na deskę, wystudzić i pokroić na mniejsze kawałki.
Sałatę rzymską podzielić na listki (jeśli są większe porwać na kawałki). Burratę odsączyć z zalewy i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pomidorki pokroić na połówki. Cebulę pokroić w pióra.
Na talerzu ułożyć liście sałaty, pomidorki, szparagi, cebulę i burratę. Dodać listki bazylii i posypać pestkami dyni. Całość polać oliwą z oliwek, kremem balsamicznym i doprawić solą i pieprzem.