Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i prosta sałatka z grillowanymi warzywami. Jeśli lubisz, możesz dodać do niej pokruszony ser feta, który nada jej dodatkowej wyrazistości.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 819
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 819
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Bakłażana i cukinię pokroić w plastry o grubości około 0,5 cm. Wszystkie warzywa grillujemy na patelni natłuszczonej niewielką ilością oleju lub na tradycyjnym grillu do momentu, gdy staną się miękkie. Pokrojone warzywa przełożyć do półmisków, dodać pokrojone pomidory. Posypać cienko pokrojoną cebulą oraz natką pietruszki. Skropić sokiem z cytryny i delikatnie wymieszać. Przygotować sos: w zamkniętym słoiczku energicznie wymieszać oliwę, ocet z białego wina, miód, przeciśnięty przez praskę czosnek, suszone oregano, sól i pieprz. Polać sałatkę sosem i podawać np. z bagietką z masłem. Pyszna i prosta sałatka jest gotowa! Smacznego!