Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i prosta sałatka z grillowanymi warzywami. Jeśli lubisz, możesz dodać do niej pokruszony ser feta, który nada jej dodatkowej wyrazistości.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15546
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 347
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2835
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15546
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 347
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2835
Składniki
Bakłażana i cukinię pokroić w plastry o grubości około 0,5 cm. Wszystkie warzywa grillujemy na patelni natłuszczonej niewielką ilością oleju lub na tradycyjnym grillu do momentu, gdy staną się miękkie. Pokrojone warzywa przełożyć do półmisków, dodać pokrojone pomidory. Posypać cienko pokrojoną cebulą oraz natką pietruszki. Skropić sokiem z cytryny i delikatnie wymieszać. Przygotować sos: w zamkniętym słoiczku energicznie wymieszać oliwę, ocet z białego wina, miód, przeciśnięty przez praskę czosnek, suszone oregano, sól i pieprz. Polać sałatkę sosem i podawać np. z bagietką z masłem. Pyszna i prosta sałatka jest gotowa! Smacznego!