Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i prosta sałatka z grillowanymi warzywami. Jeśli lubisz, możesz dodać do niej pokruszony ser feta, który nada jej dodatkowej wyrazistości.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12114
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8911
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155560
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1218
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12114
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 154
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8911
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155560
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1218
Składniki
Bakłażana i cukinię pokroić w plastry o grubości około 0,5 cm. Wszystkie warzywa grillujemy na patelni natłuszczonej niewielką ilością oleju lub na tradycyjnym grillu do momentu, gdy staną się miękkie. Pokrojone warzywa przełożyć do półmisków, dodać pokrojone pomidory. Posypać cienko pokrojoną cebulą oraz natką pietruszki. Skropić sokiem z cytryny i delikatnie wymieszać. Przygotować sos: w zamkniętym słoiczku energicznie wymieszać oliwę, ocet z białego wina, miód, przeciśnięty przez praskę czosnek, suszone oregano, sól i pieprz. Polać sałatkę sosem i podawać np. z bagietką z masłem. Pyszna i prosta sałatka jest gotowa! Smacznego!