Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z groszkiem cukrowym, szparagami, kiełkami i słodko-kwaśnym sosem. Samo zdrowie!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118753
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8684
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3174
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2528
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118753
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8684
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3174
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2528
Składniki
Z podanych składników zrobiłam 3 sałatki. Jajka gotujemy na twardo. Obcinamy twarde końce szparagów. Wkładamy je do wrzątku (może być z odrobiną soli i cukru) i gotujemy 3-4 minuty. Jeśli korzystacie ze szparagów mrożonych, możecie przedłużyć gotowanie do 5 minut. Groszek cukrowy myjemy i nie gotujemy - zachowa więcej witamin, a na surowo jest przepyszny. Składniki na sos mieszamy. Na talerze wykładamy groszek, szparagi i jajka. Posypujemy kiełkami i polewamy sosem.