Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z groszkiem cukrowym i szparagami

Sałatka z groszkiem cukrowym i szparagami

Autor:

Przepisów i artykułów: 305 Ocena: 2719

Dodano:

Odsłon: 627

Sałatka z groszkiem cukrowym, szparagami, kiełkami i słodko-kwaśnym sosem. Samo zdrowie!

Składniki

  • Groszek cukrowy - 300g
  • Szparagi zielone - 1 pęczek (ok 400g)
  • Jajko - 3 szt
  • Kiełki (dowolne) - garść
  • Sos:
  • Ocet balsamiczny - 1 łyżka
  • Olej lub oliwa - 1 łyżka
  • Miód - 1 łyżeczka
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka z groszkiem cukrowym i szparagami

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zrobiłam 3 sałatki.

    Jajka gotujemy na twardo.

    Obcinamy twarde końce szparagów. Wkładamy je do wrzątku (może być z odrobiną soli i cukru) i gotujemy 3-4 minuty. Jeśli korzystacie ze szparagów mrożonych, możecie przedłużyć gotowanie do 5 minut.

    Groszek cukrowy myjemy i nie gotujemy - zachowa więcej witamin, a na surowo jest przepyszny.

    Składniki na sos mieszamy.

    Na talerze wykładamy groszek, szparagi i jajka. Posypujemy kiełkami i polewamy sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń