Sałatki Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Udko z kurczaka ugotować. Obrać z kości. Mięso obtoczyć w przyprawie do gyrosa, przesmażyć na patelni.
Sałatę umyć i poszatkować. Paprykę i gruszkę porkoić i drobne plasterki.
Z pozostałych składników (miodu, musztardy, oliwy i octu) przygotować sos.
Na tależu układamy sałatę, na niej plasterki gruszki i paqpryki. Na wierzch układamy kurczaka i posypujemy płatkami migdałów. Polewamy sosem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

dorcia41 03 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
To musi super smakować lubię takie smaki, do ulubionych 5-ka :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

jonita 30 czerwca 2012Zgłoś do usunięcia
Zachęcające połączenie smaków!2 Kto głosował? | Odpowiedz