Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Im mniej składników i wysiłku, tym lepiej. A dzisiejszą sałatkę można opisać jednym zdaniem… minimum pracy, maksimum smaku. Muszę przyznać, że bardzo podoba mi się ten kulinarny minimalizm. Koniecznie spróbujcie, efekt zaskakująco dobry. Danie idealne na każdą porę dnia.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5031
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13573
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5881
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7654
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5031
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13573
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5881
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7654
Składniki
Przygotowanie: 1) Sałatę umyć, delikatnie osuszyć i ułożyć na talerzach. 2) Orzechy obrać i lekko podprażyć na suchej patelni. 3) Gruszkę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić na plasterki, można ją delikatnie skropić sokiem z cytryny, żeby nie ciemniała i ułożyć na sałacie. 4) Ser pokroić w kostkę, dodać do sałatki, i posypać wcześniej przygotowanymi orzechami. 5) Przygotować sos: wszystkie składniki (miód, sok z pomarańczy, olej i sok z cytryny) dokładnie wymieszać, można użyć w tym celu słoiczka. 6) Gotową sałatkę podajemy polaną przygotowanym sosem.