Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka z nutą orzechową idealna do mięs
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 667
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 306
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 667
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 306
Składniki
Na półmisku układamy roszponkę, kiełki słonecznika, kładziemy pokrojoną w kostkę gruszkę oraz ser Gorgonzola . Na suchej patelni przesmażamy orzechy i posypujemy nimi sałatkę. Sos: Oliwę z oliwek, musztardę, miód i sos sojowy mieszamy (najlepiej blenderem lub mikserem) do uzyskania jednolitej, aksamitnej struktury.Do dekoracji ułozyc listki bazylii.