Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-02-2010
Elegancka sałatka, wspaniała na przyjęcie lub romantyczną kolację.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1007
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 898
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12717
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1007
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 898
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12717
Składniki
Miód, ocet, sok, musztardę i oliwę wymieszać razem. Orzechy uprażyć na patelni przez około pół minuty a następnie dodać syrop klonowy, mieszając prażyć przez kolejne pół min.
Na talerzu ułożyć liście szpinaku, posypać, orzechami, pokruszonym serem i pokrojona w plasterki gruszka (jeśli sałatka jest przyrządzana dużo wcześniej przed podaniem proponuje skropić gruszkę sokiem z cytryny żeby nie zbrązowiała) Całość polać sosem