Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie: słodka gruszka, delikatny kremowy ser i słona szynka. Wszystko to podane na roszponce i polane sosem z octu balsamicznego ;)
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 995
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 409
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 359
Wraz z początkiem lata zapragnęłam zjeść jakieś smaczne danie w greckim stylu...
Odsłon: 142
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 995
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 409
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 359
Wraz z początkiem lata zapragnęłam zjeść jakieś smaczne danie w greckim stylu...
Odsłon: 142
Składniki
Roszponkę dokładnie myjemy i osuszamy. Ser kroimy na plasterki, a szynkę dzielimy na mniejsze kawałki. Gruszkę obieramy, kroimy na plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny, polewamy miodem i dokładnie mieszamy. Do miski wrzucamy kolejno roszponkę, szynkę, gruszkę i ser.
Wszystkie składniki do sosu umieszczamy w słoiku, zakręcamy i wstrząsamy kilka razy do połączenia składników. Sałatkę polewamy sosem dopiero w momencie podania. Smacznego ;)