Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie: słodka gruszka, delikatny kremowy ser i słona szynka. Wszystko to podane na roszponce i polane sosem z octu balsamicznego ;)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11018
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1186
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11669
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1001
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11018
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1186
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11669
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1001
Składniki
Roszponkę dokładnie myjemy i osuszamy. Ser kroimy na plasterki, a szynkę dzielimy na mniejsze kawałki. Gruszkę obieramy, kroimy na plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny, polewamy miodem i dokładnie mieszamy. Do miski wrzucamy kolejno roszponkę, szynkę, gruszkę i ser.
Wszystkie składniki do sosu umieszczamy w słoiku, zakręcamy i wstrząsamy kilka razy do połączenia składników. Sałatkę polewamy sosem dopiero w momencie podania. Smacznego ;)