Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z grzankami łączy aromatyczny smak szynki długodojrzewającej z delikatnymi dodatkami i lekko słodkim sosem. Podawaj ją jako wykwintny lekki posiłek albo przystawkę.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8416
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1224
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10126
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4619
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 669
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8416
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1224
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10126
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4619
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 669
Składniki
Chleb podziel na mniejsze kawałki. Umieść w misce, skrop oliwą i posyp rozmarynem. Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Włóż do rozgrzanego piekarnika do 190 stopni Celsjusza. Piecz około 5-7 minut aż grzanki zrobią się chrupiące.
Mix sałat dokładnie opłucz i osusz, następnie przełóż do dużej miski. Cebulę pokrój w cienkie piórka i dodaj do sałaty. Ser z niebieską pleśnią pokrój w małe kawałki lub plastry i rozłóż równomiernie. Szynkę długodojrzewającą porwij na mniejsze kawałki i dodaj do sałatki.
W miseczce wymieszaj oliwę, sok z cytryny, musztardę miodową, syrop klonowy, sól i pieprz.