Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z grzankami łączy aromatyczny smak szynki długodojrzewającej z delikatnymi dodatkami i lekko słodkim sosem. Podawaj ją jako wykwintny lekki posiłek albo przystawkę.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1600
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1000
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1600
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1000
Składniki
Chleb podziel na mniejsze kawałki. Umieść w misce, skrop oliwą i posyp rozmarynem. Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Włóż do rozgrzanego piekarnika do 190 stopni Celsjusza. Piecz około 5-7 minut aż grzanki zrobią się chrupiące.
Mix sałat dokładnie opłucz i osusz, następnie przełóż do dużej miski. Cebulę pokrój w cienkie piórka i dodaj do sałaty. Ser z niebieską pleśnią pokrój w małe kawałki lub plastry i rozłóż równomiernie. Szynkę długodojrzewającą porwij na mniejsze kawałki i dodaj do sałatki.
W miseczce wymieszaj oliwę, sok z cytryny, musztardę miodową, syrop klonowy, sól i pieprz.