Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 799 Ocena: 49637
Dodano: 15.07.2018
Odsłon: 3705
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Filet z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek, krwinek i ewentualnych resztek tłuszczu. Mięso kroimy w kostkę, przekładamy do miski i marynujemy przez kilka godzin
w przyprawach (sól, pieprz czarny mielony, curry). Jeżeli przygotowujecie sałatkę bez pośpiechu, możecie mięso wstawić do lodówki na całą noc. Zamarynowane kawałki
kurczaka smażymy na oliwie. Pod koniec smażenia dolewamy 1/2 szklanki wody i smażymy mięso na dużym ogniu do momentu odparowania płynu.
Kurczaka odstawiamy do wystudzenia. Grzybki odcedzamy z zalewy, drobno siekamy. Ogórki i cebulę kroimy w kostkę. Tyle tylko, że ogórki możemy pokroić w grubą kostkę,
żeby były mocno wyczuwalne pod naszymi ząbkami, natomiast cebulę proponuję pokroić w drobną kosteczkę. Kukurydzę osączamy z zalewy.
Wszystkie przygotowane składniki mieszamy z majonezem, w razie potrzeby doprawiamy solą i czarnym pieprzem świeżo mielonym.
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (13)

Docherro 17 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszne połączenie:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 17 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
bardzo ciekawe polaczenie skladników tej pysznej salatki Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

bryssska 16 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Cudna, a u mnie tyle słoiczków z grzybami, pycha ;-D Odpowiedzi: 2 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 15 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
swietna salatka, jak u siebie robilam to mi sie ciagnal sluz z grzybow- i to apetycznie wygladalo, a u Ciebie super! Odpowiedzi: 5 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz