Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na lekką, ale smaczną i pożywną sałatkę z grillowanym serem halloumi, pomidorami oraz jajkami przepiórczymi. Sałatka jest niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu, a wszystkie składniki otula limonkowy sos vinegret. Świetnie sprawdzi się na śniadanie, kolację lub posiłek do pracy, który możemy zapakować do lunch boxa.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22639
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14968
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4742
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44810
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 656
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 707
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22639
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14968
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4742
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44810
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 656
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 707
Składniki
Jajka przepiórcze gotujemy na twardo (około 3 minuty od zagotowania) z dodatkiem soli (aby skorupka nie popękała), a następnie obieramy je i przekrajamy na pół. Ser halloumi kroimy w około 1,5 cm plastry, które lekko skrapiamy oliwą z oliwek i grillujemy na patelni grillowej z obu stron.
Na talerzach układamy kawałki sałaty lodowej, liście roszponki, pomidorki cherry oraz pokrojonego w plastry pomidora malinowego. Do małego słoiczka wlewamy oliwę, sok z limonki i miód. Dodajemy szczyptę soli oraz świeżo zmielonego pieprzu, zakręcamy słoiczek i energicznie mieszamy. Powstałym sosem polewamy sałatkę, którą serwujemy ze świeżym pieczywem.
Sałatkę przed podaniem możemy posypać ulubionymi ziarnami, kiełkami lub orzechami. * Jeśli sałatkę przygotowujemy w lunch boxie to pamiętajmy, aby osobno spakować sos vineret (np. w małym słoiczku) i dodajmy go do pozostałych składników tuż przez konsumpcją.