Szybka i prosta sałatka z indykiem idealna na spotkanie towarzyskie, kolację lub do pracy.
Sałatka z indykiem
Składniki
Składniki
- 200 g fileta z indyka
- Przyprawa do indyka
- Sól i pieprz do smaku
- Olej
Dodatkowo
- Mix sałat
- Czerwona cebula
- Pomidorki papryczkowe
- 0,5 puszki białej fasolki
- Papryka czerwona
- Sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka musztardy francuskiej
Składniki
Składniki
- 200 g fileta z indyka
- Przyprawa do indyka
- Sól i pieprz do smaku
- Olej
Dodatkowo
- Mix sałat
- Czerwona cebula
- Pomidorki papryczkowe
- 0,5 puszki białej fasolki
- Papryka czerwona
- Sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka musztardy francuskiej

Etapy przygotowania
Fileta z indyka opłukaj, pokrój w paski posyp solą, pieprzem i przyprawą i podsmaż na oleju na złoty kolor.

Do salaterki przełóż sałatę dodaj pokrojoną w paski cebulę i paprykę. Fasolkę odsącz na sicie, pomidorki pokrój na pół, dodaj do pozostałych składników i wymieszaj.

Sok z cytryny, oliwę i musztardę wymieszaj dodaj do sałatki , na koniec usmażonego indyka.

Sałatka idealna na kolację lub zabrania do pracy. Polecam.

Przepis w Waszym wykonaniu (10)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Jogurt
- Mleko
- Przyprawy
- Pierogi
- Dla zdrowia
Odsłon: 319
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Jogurt
- Mleko
- Przyprawy
- Pierogi
- Dla zdrowia
Odsłon: 319



Składniki
- 200 g fileta z indyka
- Przyprawa do indyka
- Sól i pieprz do smaku
- Olej
- Mix sałat
- Czerwona cebula
- Pomidorki papryczkowe
- 0,5 puszki białej fasolki
- Papryka czerwona
- Sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka musztardy francuskiej
Fileta z indyka opłukaj, pokrój w paski posyp solą, pieprzem i przyprawą i podsmaż na oleju na złoty kolor.
Do salaterki przełóż sałatę dodaj pokrojoną w paski cebulę i paprykę. Fasolkę odsącz na sicie, pomidorki pokrój na pół, dodaj do pozostałych składników i wymieszaj.
Sok z cytryny, oliwę i musztardę wymieszaj dodaj do sałatki , na koniec usmażonego indyka.
Sałatka idealna na kolację lub zabrania do pracy. Polecam.