Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje słodyczy, a prażony słonecznik chrupkości. Sałatka sprawdzi się na imprezie i jako pudełkowy lunch do pracy.
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 344
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 359
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 282
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 136
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 344
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 359
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 282
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 136
Składniki
Indyka kroimy na mniejsze kawałki. Doprawiamy papryką, pieprzem ziołowym, solą i pieprzem. Smażymy na oleju do lekkiego zarumienienia. Ważne, aby nie przytrzymać indyka, żeby nie był suchy. Odstawiamy do ostudzenia. Sałatę rwiemy, pomidora kroimy na kawałki, a ogórka w plasterki. Słonecznik podprażamy na suchej patelni, aż lekko się zarumieni. Studzimy. Pora kroimy w plasterki, gruszkę na kawałki. Rozpuszczamy masło, smażymy pora, aż zmięknie. Dodajemy gruszkę i cukier. Smażymy, często mieszając kilka minut - gruszki powinny zmięknąć, ale się nie rozpadać. Studzimy. Składniki sosu łączymy. Mieszamy warzywa, karmelizowane pora z gruszką, indykiem i sosem. Dzielimy na porcje i posypujemy słonecznikiem.