Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z jajek i ogórków kiszonych to doskonała propozycja na sycące śniadanie. Doskonale sprawdzi się w roli pasty kanapkowej lub dodatku do pieczonych mięs, pasztetów i wędlin. Możecie zaserwować ją na co dzień i od święta. Do jej zrobienia użyjecie zaledwie kilku prostych i tanich składników.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1151
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9807
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4515
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 522
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1151
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9807
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4515
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 522
Składniki
Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę.
Ogórki kiszone wyjmij z zalewy i pokrój w kostkę.
Cebulę obierz i poszatkuj w drobną kosteczkę.
Koperek opłucz, osusz i drobno poszatkuj.
Wszystkie składniki przełóż do miski. Dodaj majonez, jogurt naturalny, chrzan i musztardę. Sałatkę dopraw solą i pieprzem.
Sałatkę z jajek i ogórków kiszonych wstaw na kilka godzin do lodówki, żeby smaki się przegryzły.